Kırmızı Mercimek Çorbası
Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 diş sarımsak
- 2,5 litre su
- Zeytinyağı
- Nane
- Tuz
Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimek yıkanır ve suyu süzülür. Soğan, sarımsak, patates ve havuçlar çok küçük olmayacak halde doğranır.
- Mercimek ve doğradığımız sebzeler tencereye alınır. Üzerine su ve zeytinyağı ek edilir. Ocağa alınır.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte bir saat kadar pişirilir.
- Hazır olan mercimek çorbası blenderdan tanesiz olacak biçimde uygunca çekilir. En son tuz ve nane de ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















