Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Uyumuna Bayılacaksınız)

Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Ahengine Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet iri domates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 3 su bardağı su
- 1 klasik çay bardağı süt
- Hellim peyniri (kızartılabilir öteki peynir çeşidide olabilir)
(ekmek kıtırı isteğe bağlı)
Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Ahengine Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak domates biber ve sarımsaklar alimünyum folyoya sarılıp fırında közlenir.
- Közlenen sebzeler kabuklarından temizlenip doğranır ve dört yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur.
- Kavrulan köz sebzelere un ve tereyağı eklenerek tekrar kavrulur ve üzerine üç su bardağı su ek edilir.
- Kaynamaya başlayan çorbamıza baharatlar ek edilir ve özleşip katılaşmaya başladığı vakit blenderden ezilerek pürüzsüz hale getirilir ve üzerine bir çay bardağı süt ek edildikten sonra beş on dk daha kaynatılarak çorbanın altı kapatılır.
- Dha sonra hellim peynirlerimizi küp küp doğrayıp sıvı yağda altı üzeri kızartarak bir tabağa alınır servis esnasında üzerine koyarak tüketebilirsiniz afiyet olsun.
Not: ben içine maydanoz ve küp küp doğranmış fırınlanmış ekmek kurusuda ekledim yakıştırdığım için dilerseniz sizde ekleyebilirsiniz.
Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Ahengine Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






