Kırmızı Kapya Biberli Meze
Kırmızı Kapya Biberli Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet kırmızı kapya biber
- 3-4 diş sarımsak
- 250 gram beyaz peynir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (kıvamına göre)
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 avuç kırılmış ceviz
Kırmızı Kapya Biberli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak biber ve sarımsağı fırında közleyelim. Akabinde biberlerin kabuğunu soyup, başka materyallerle birlikte mutfak robotunda çekelim.
- Servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, pul biber ve kırılmış ceviz serpiştirip, servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kırmızı Kapya Biberli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















