Kırmızı Biberli Poğaça

Kırmızı Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağ (yarı eritilmiş)
- 2 adet yumurta (1 adet sarısı üzerine sürülecek)
- 1/2 (yarım) su bardağı krema
- 2 silme yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Dereotu
- 1 tatlı kaşık şeker
- 1 çay kaşık tuz
- Aldığı kadar un
- Kabartma tozu
İçi için;
- Peynir
Kırmızı Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, krema, tuz, şeker, yumurta, yoğurt karıştırılır un eklenir kabartma tozu eklenir. İçine biber ve dereotu eklenir.
- Avuç içini dolduracak kadar kesimler koparılıp içine peynir konularak kapatılır, tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
- 180 derece fırında pişirilir.
Kırmızı Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

