Kırma Yeşil Zeytin

Kırma Yeşil Zeytin Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo yeşil zeytin
- 1. 5 yemek kaşığı iri tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 dilim limon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet defne yaprağı
- Su
Kırma Yeşil Zeytin Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 kilo yeşil zeytini pazardan alırken kırdırıyoruz yada kendimiz konutta üzerine su bardağı ile baskı yaparak kırıyoruz kendin yapınca daha hoş oluyor .
- 5 litrelik su bidonuna koyup üzerine su çıkacak kadar su koyup ağzını kapatıyoruz ,her gün suyu tazeliyoruz bu süreci 7 gün yapıyoruz.
- 7. Gün suyunu süzüp yeni su koyup içine 1. 5 yemek kaşığı iri tuz ,1 çay kaşığı limon tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ ,en üstüne bir dilim limon ve defne yaprağını koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.
- 15 gün sonrada açıp yiyebiliriz 1 ay geçse dahada lezzetleniyor şimdiden kolay gelsin.
Kırma Yeşil Zeytin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




