Kırma Böreği

Kırma Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

İçi için:

  • 300 gram çökelek

Üzeri için :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

Kırma Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Böreğimiz için su ve sıvı yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
  2. Yufkamızı serip 3 – 4 kaşık her tarafına gezdirelim.
  3. Orta kısmına çökeleği serpelim.
  4. Yufkanın iki tarafını karşılıklı kapatalım.
  5. İsteyen yarısına çökelek serpip başka yarıyı üzerine kapatabilir.
  6. İki taraftan büzdürüp ince uzun hale getirelim.
  7. 4 parmak eninde modüllere keselim.
  8. Kestiğimiz modülleri tepsiye dizelim.
  9. Diğer yufkalarıda birebir biçimde yapalım.
  10. Yoğurt, yağ ve yumurtayı kaseye koyup yeterlice çırpalım.
  11. Böreklerin üzerine sürelim.
  12. En son susam ve çörekotu serpelim.
  13. 180 derecede kızarana dek pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kırma Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Malzemeli Pişmeyen Çikolatalı Pasta
Bu Yazın Favorisi Olacak (Çıtır Nohutlu Semizotu Salatası)
Kıymalı Patlıcan Katları
Cennet Hurmalı Tart
Güveçte Beşamel Soslu Et Sote
Lor Peynirli Kemal Paşa
Hdabla | © 2025 |