Kır Pidesi

Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 250 ml su (ılık)
  • 250 ml süt (ılık)
  • 2 paket kuru maya
  • 100 ml sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 900 gram un

İç harç için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yağ

Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, şeker, mayayı karıştırın.
  2. Yağ, tuz, un ekleyin, 10 dk yoğurun, 1 saat mayalandırın.
  3. Soğan & biber (doğranmış) kavurun, kıyma ekleyin.
  4. Domates (rendelenmiş) + baharatları katın, kısa pişirin.
  5. Hamuru 7 bezeye ayırın, uzun açın, harcı koyun, kenarları kapatın.
  6. Tepsiye dizin, 30 dk bekletin.
  7. Yumurta-yoğurt-yağ sürün, 220 °c’de 25 dk pişirin.

Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şişte Tavuk Tarifi
Çıtır Ekmekli Soslu Tavuk
Biber Turşusu Kavurması
Kremalı Tavuklu Makarna
Lokanta Usulü Patlıcanlı Patatesli Tavuk Yemeği
Şehriyeli Pilav
Hdabla | © 2025 |