Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır

Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bardak kinoa ( haşlamak için 6bardak su )
  • 2yemek kaşığı salça
  • 1demek taze soğan (8-10 dal)
  • 1 küçük kuru soğan
  • Maydonoz yarım demet
  • 8-10 yaprak taze nane
  • 8 kısım kıvırcık
  • 10 tane kornişon turşu ya da istenildiği kadar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nar ekşisi 1buçuk yemek kaşığı

Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kinoayı düzgünce yıkayıp, 6 bardak su ile haşlayalım. Bu etapta tuzunu atabiliriz. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte pilav yapar üzere pişireceğiz. Suyu çekince altını kapatacağız.
  2. Ayrı bir yerde soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pişirelim. Soğanlar öldüğünde salçayı ekleyip, karıştıracağız.
  3. Kinoa ve soğanları derince bir kapta birleştirip özdeşleştirelim. Bu kademede kimyon ve karabiberi, nar ekşisini ekleyelim.
  4. Kinoalar soğuduktan sonra ince ince doğradığımız salatalık turşusunu ve kıvırcığı ekleyelim. Afiyet olsun.

Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tarifi
Haşlanmış Yumurtalı Muzlu Puding
Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz)
Mısır Kavurma (Çok Daha Kolay)
Pancar Salatası
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |