Kinoa Kısır

Kinoa Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kinoa
- 1 silme yemek kaşığı biber salçası
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- zeytinyağı
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 3 yaprak marul
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- İsot
- Kırmızı toz biber
- Limon
- Nar ekşisi
Kinoa Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kinoayı 20 dk suda beklettim, daha sonra 2 çeşit suyla güzelce yıkadım. 2 su bardağı soğuk suyun içinde 10 dk pişirdim, süzdüm ve soğuk sudan geçirdim.
- Soğanları küçük küçük doğrayıp, sarımsakla birlikte zeytinyağında kavurdum. Salçaları ekledim, karıştırdım.
- Süzülen kinoaları ek ettim. Baharatları, otları, limonları ve nar ekşisini ilave ettim. Damak zevkinize nazaran baharatlarda ekleme yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun… 💐.
Kinoa Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
