Kilis Tavası

Kilis Tavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kıyma (kuyruk yağı ile karışık olursa lezzetine lezzet katar)
  • 7-8 tane kırmızı biber (kapya)
  • 8-10 tane yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 15 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı biraz zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kilis Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberler, soğan, sarımsak ve domatesi rondodan geçiriyoruz.
  2. Pişirme kabına aldığımız kıymanın üzerine rondodan geçirdiğimiz gereçleri, baharatları, zeytinyağını ekliyoruz.
  3. Köfte yoğurur üzere güzelce yoğuruyoruz sonrasında istdiğimiz kalınlıkta tepsiye basıyoruz.
  4. 200 derece fırında 40 dk pişiriyoruz.

Kilis Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Yumuş Poğaça
Soğuk Ayran Çorbası
Muzlu Avokado (Kahvaltı)
Selmanın Spesiyal Makarna Tarifi
Pratik Börek
Hdabla | © 2025 |