Kilis Tavası
Kilis Tavası Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram kıyma (kuyruk yağı ile karışık olursa lezzetine lezzet katar)
- 7-8 tane kırmızı biber (kapya)
- 8-10 tane yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 büyük kuru soğan
- 15 diş sarımsak
- İsteğe bağlı biraz zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kilis Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberler, soğan, sarımsak ve domatesi rondodan geçiriyoruz.
- Pişirme kabına aldığımız kıymanın üzerine rondodan geçirdiğimiz gereçleri, baharatları, zeytinyağını ekliyoruz.
- Köfte yoğurur üzere güzelce yoğuruyoruz sonrasında istdiğimiz kalınlıkta tepsiye basıyoruz.
- 200 derece fırında 40 dk pişiriyoruz.
Kilis Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








