Kilis Tava Veya Tepsi Kebabı

Kilis Tava Yahut Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 2 adet patates

Kilis Tava Yahut Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rondo içerisine soğan, sarımsak, biberler ve domatesi alıp düzgünce çekin.
  2. Karıştırma kabınıza kıyma, rondodan çektiğiniz materyaller, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip uygunca karıştırın.
  3. Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
  4. 28 cm borcama birinci olarak patatesleri gerisinden yoğurduğunuz kıymayı eliniz hafif ıslatarak düzgünce bastırarak patateslerin üzerine yayın.
  5. Üçgen olacak formda dilimleyin.
  6. Üzerini yeşil biber kırmızı biber ve domates ile süsleyin.
  7. Fırın pişirme kağıdını hafif ıslatıp buruşturup borcamın üzerini kapatın.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
  9. Ardından kâğıdı alıp 15 dakika daha pişirin.

Kilis Tava Yahut Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvı Yağlı Nefis Kurabiye
Diyet Atıştırmalık
Lezzet Bombası Meyveli Kaşık Tatlısı (Videolu)
Elmalı Milföy
Domates Çorbası
Ev Yapımı Yoğurt
Hdabla | © 2025 |