Kilis Tava Veya Tepsi Kebabı

Kilis Tava Yahut Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram kıyma
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 2 adet patates
Kilis Tava Yahut Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Rondo içerisine soğan, sarımsak, biberler ve domatesi alıp düzgünce çekin.
- Karıştırma kabınıza kıyma, rondodan çektiğiniz materyaller, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip uygunca karıştırın.
- Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
- 28 cm borcama birinci olarak patatesleri gerisinden yoğurduğunuz kıymayı eliniz hafif ıslatarak düzgünce bastırarak patateslerin üzerine yayın.
- Üçgen olacak formda dilimleyin.
- Üzerini yeşil biber kırmızı biber ve domates ile süsleyin.
- Fırın pişirme kağıdını hafif ıslatıp buruşturup borcamın üzerini kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Ardından kâğıdı alıp 15 dakika daha pişirin.
Kilis Tava Yahut Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











