Kıl Biber Turşusu

Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kıl biber
  • 1 kilogram domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber

Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tenceremizi alıyoruz ve ısıtıyoruz ,daha sonra zeytinyağımızı ve sirkemizi tenceremize döküyoruz ,kaynatıyoruz o hafif kaynayana kadar da biberlerimizi robottan geçiriyoruz fakat çok sulu olmayacak biraz dişe gelebilir ve onu da kaynayan sirke karışımımızın üzerine döküyoruz.Onu da kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra domateslerimiz kaynarken biberlerimizi ve soyduğumuz sarımsaklarımızı doğruyoruz göz kararı. Onları da kaynayan domateslerimizin içine atıyoruz ve biraz biberimizin rengi değişene kadar bekliyoruz.
  3. En sonra da tuzu şekeri ve kırmızı biberimizi ek edip güzelce karıştıralım.
  4. Şimdi ise olan turşumuzu kavanozlara alıp karanlık ve serin bir yerde bekletelim işte hepsi bu kadar yiyen herkese afiyet şifa olsun 😉.

Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Menemen
Semizotlu Börek
Tam Ölçülü Altın Pankek Tarifi
Maş Fasülyesi Mezesi
Fırında Somon
Sushi Çiğ Köfte Bol Zeytinyağlı Yağlı En Kolay
Hdabla | © 2025 |