Kıl Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kıl biber (acıda yapabilirsiniz)
- 2 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
- Kaynar su
Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberin saplarını ayıklayalım ve güzelce yıkayalım.
- Kavanozlara biberleri yerleştirelim. Ve her kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu,1 fincan sirke ve 5-6 tane sarımsak koyalım.
- Kaynamış suyu ağız kısmına gelecek biçimde dolduralım.
- Kullanılmamış pak kapakları süratlice 2 geri 1 ileri olacak biçimde sıkıca kapatalım ve zıt çevirelim.
- Soğuyana kadar o halde kalsın. Daha sonra kapakları denetim edip serin bir yerde saklayabilirsiniz.
- 1 haftaya çıtır çıtır turşularımız hazır. 😋
Not;Bu ölçülerle 4 tane 660cc kavanoz çıktı.
Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







