Kifli (Macar Poğaçası) Tarifi

Kifli (Macar Poğaçası) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 200 ml ılık su
  • 6 su bardağı un
  • 250 ml ılık süt
  • 125 ml sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta

İç harcı için:

  • 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir

Üzeri için:

  • 8 yemek kaşığı tereyağı (her birine küçük parça)
  • 1 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 yemek kaşığı su
  • Susam (isteğe bağlı)

Kifli (Macar Poğaçası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, şeker ve ılık suyu bir kapta karıştır. 15–20 dakika beklet, köpüklenince hazır.
  2. Unu geniş bir kaba al, ortasını aç. Ortaya süt, sıvı yağ, tuz ve yumurtaları ekle. Mayalı karışımı da ekleyip karıştır. Mikserde yoğurma aparatıyla 2–3 dakika yoğur. Hamur çok kuruysa az süt, çok yapışkansa az un ekle.
  3. Hamuru top yap, hafif un serpilmiş yağlı bir kaba koy. Üzerini kapat, 30 dakika mayalanmaya bırak.
  4. Beyaz peyniri ez ve karıştır, kenara al.
  5. Fırını 200°c (400°f) dereceye ısıt.
  6. Hamuru unlanmış tezgaha al, hafif yoğur. 6 eşit modüle böl, her birini top yap.
  7. Her topu pizza üzere aç. 8–12 üçgen modül kes. Her kesime biraz peynirli içten koy.
  8. Geniş uçtan başlayarak içi kapat ve rulo yap. Ay biçimini alacak halde sar.
  9. Yağlı kağıt serili tepsiye diz. Üzerlerine küçük bir modül tereyağı koy. Fırında 5 dakika pişir.
  10. Yumurtayı suyla çırp, 5 dakika sonra çöreklerin üstüne sür. İsteğe nazaran susam serp. 11–13 dakika daha pişir.
  11. Fırından çıkan çöreklerin üzerine istersen tekrar tereyağı sür. Ilındıktan sonra servis yap.

Kifli (Macar Poğaçası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Nefis Karnabahar Salatası
Ispanaklı Kiş
Püreli Tepsi Kebabı
Tavada Üzümlü Kek
Mısırunlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |