Kifla ( Bulgaristanın Tatlı Poğaçası)

Kifla ( Bulgaristanın Tatlı Poğaçası) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) ılık su
- 2 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı kadar un
İçine koymak için:
- Marmelat yahut reçel (ben incir marmelatı ile yaptım)
Kifla ( Bulgaristanın Tatlı Poğaçası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın bir adedinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz.
- Yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, tuz ve su şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Un ve instant maya ek edilir, uygunca yoğrulur.
- Üzeri bir poşet ile örtülür ve 1 saat kadar mayalandırılır.
- Mayalanan hamur tekrar el ile bastırılır ve tekrar mayalanması için 1 saat kadar bekletilir. (piştikten sonra yumuşak olması için püf noktası budur. )
- Hazır olan hamur tezgahta dört eşit modüle bölünür.
- Her bir kesim yarım santimetre kalınlığında merdane ile yuvarlak açılır.
- Altı eşit üçgen olacak halde kesilir.
- Üçgen kesimin geniş tarafına marmelat konulur.
- Çok bastırmadan kruvasan halinde sarılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Hamur bitene kadar devam edilir.
- Bir saat kadar tekrar mayalanması için bekletilir.
- Fırına vermeden evvel ayırdığımız yumurta sarısı sürülür.
- Üzerine biraz şeker serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 °c fırında 15-20 dk denetimli pişirilir. Afiyet olsun.
Hamurun 2-3 kez mayalandırılmasının sebebi pişince pamuk üzere yumuşacık olması için.
24 tane kifla oluyor.
Kifla ( Bulgaristanın Tatlı Poğaçası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













