Kıbrıs Tatlısını Bir De Böyle Deneyin

Kıbrıs Tatlısını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu krem şanti

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için 2 su bardağı suyu ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alalım.
  2. Şerbeti kaynamaya bırakalım.
  3. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şerbete 1 paket vanilyayı ek ederek karıştıralım. Şerbet bir taraftan soğumaya bırakalım.
  4. Tatlımızın keki için 3 tane yumurta ve yarım su bardağı toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikserle çırpalım.
  5. Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 su bardağı dövülmüş ceviz ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
  6. Tabanını yağladığımız kare borcama yahut bu boyutlardaki rastgele uygun bir fırın tepsisine kek hamurunu boşaltalım. Hamuru borcamın her yerine eşit formda yayalım.
  7. Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.
  8. Tatlının kreması için uygun bir tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı nişasta, yarım su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilyayı alalım. Muhallebi yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim. Göz göz olduktan sonra kremayı ocaktan alalım.
  9. Üzerine 1 paket toz krem şanti ek ettikten sonra mikserle çırpalım.
  10. Fırından aldığımız kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  11. Şerbetli kek büsbütün soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı üzerine boşaltalım. Bir spatula yardımıyla kekin üzerini kremayla kaplayalım.
  12. Son olarak üzerine çokça hindistan cevizi serptiğim tatlımızı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  13. Yeterince dinlendikten sonra tatlımızı dilediğimiz halde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısını Bir De Bu türlü Deneyin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gömlekli Köfte
Zeytinyağlı Barbunya
Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi)
Tart Tiramisu
Tuzlu Çubuk Kurabiye
İşkembe Tadında Tavuklu Çorba
Hdabla | © 2025 |