Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı ceviz kırığı
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım şerbet kaynadıktan sonra vanilyayı ek edelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Keki için; yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım ve üzerine sıvı yağ,galete unu,hindistan cevizi ve ceviz kırığı ekleyerek karıştıralım ve yağlanmış borcama yayalım ve 180 derece fırına verelim.
  3. Kreması için süt ,nişasta ve şekeri güzelce karıştırıp ocağa alalım pişen muhallebinin altını kapatalım ve üzerine krem şanti ve vanilya ek edelim ve çırpalım.
  4. Soğuyan şerbeti sıcak kekin üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan kekimize muhallebiyi ekleyelim ve güzelce yayalım ve üzerini çokça hindistan cevizi serpelim.
  6. Ve dilediğiniz halde süsleyelim deneyecek olan herkes afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Çökertme Kebabı
Gül Tatlısı
Buzluk İçin Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi
Glutensiz Mısır Ekmeği (Tavada)
Fit Bruschetta
Kaymaklı Künefe
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet