Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı ceviz kırığı
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetimizi hazırlayalım şerbet kaynadıktan sonra vanilyayı ek edelim ve soğumaya bırakalım.
- Keki için; yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım ve üzerine sıvı yağ,galete unu,hindistan cevizi ve ceviz kırığı ekleyerek karıştıralım ve yağlanmış borcama yayalım ve 180 derece fırına verelim.
- Kreması için süt ,nişasta ve şekeri güzelce karıştırıp ocağa alalım pişen muhallebinin altını kapatalım ve üzerine krem şanti ve vanilya ek edelim ve çırpalım.
- Soğuyan şerbeti sıcak kekin üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimize muhallebiyi ekleyelim ve güzelce yayalım ve üzerini çokça hindistan cevizi serpelim.
- Ve dilediğiniz halde süsleyelim deneyecek olan herkes afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









