Kıbrıs Tatlısı (Büyük Dikdörtgen Borcamda)
Kıbrıs Tatlısı (Büyük Dikdörtgen Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı kırılmış ceviz
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Krema için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket krem şanti yahut 1 kutu krema
Üzeri için;
- Hindistan cevizi yahut kırılmış ceviz
Kıbrıs Tatlısı (Büyük Dikdörtgen Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti hazırlayarak başlayalım.
- Toz şekeri ve suyu bir tencereye alalım.
- Karıştırıp şerbeti kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- Tatlı hamuru için yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikserle çırpalım.
- Yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edelim.
- Sıvı yağ, galeta unu,kırılmış ceviz,hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar mikserle çırpalım.
- Tabanını yağladığımız dikdörtgen borcama eşit halde yayalım.
- 160 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Tatlının kreması için uygun bir tencereye şanti hariç tüm gereçleri alalım.
- Kıvam alıp kaynayıncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım.
- Krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım.
- Fırından aldığımız kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve keki soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hazırladığımız kremayı üzerine yayalım.
- Hindistan cevizi yahut kırılmış ceviz serptiğimiz tatlıyı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı (Büyük Dikdörtgen Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











