Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Kreması için ;
- Yarım litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetimizi hazırlıyor ve soğutuyoruz .
- Yumurta ile şekeri çırpıyoruz ,üzerine sıvı yağ koyuyoruz ,galeta ununu ,kabartma tozunu ,cevizi ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
- Yağladığımız borcama hamuru döküyoruz ,pişene kadar bekliyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca şerbeti döküyoruz .
- Süt ,nişasta ,un ve şekeri karıştırarak pişiriyoruz ,kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz .
- 2 dakika sonra krem şantiyi ekleyip karıştırıyoruz.
- Kekimizin üstüne pürüzsüz bir formda yayıyoruz ,istediğiniz şeylerle de süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










