Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2,5su bardağı toz şeker
  • 4 damla limon suyu

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmikli kek
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şeker vanilin

Üzeri için krem şanti;

  • 5 adet yumurta beyazı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Bir çimdik tuz

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbet için, derin bir tencereye suyu ve toz şekeri ekleyip ocağa aldıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
  3. Kek hamuru için; derin bir kaba toz şekerini ve yumurtayı alıp köpükleşene kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz.
  4. Ardından sıvı yağı, sütü, irmiği ve mavi haşhaş ı kek harcının içine boşaltıp tekrar çırpıyoruz.
  5. Son olarak, unu, kabartma tozunu ve şeker vanilini ekleyip tekrar çırpma süreci yapıyoruz.
  6. Önceden açmış olduğumuz fırında 180 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. Krem şanti için: yumurta beyazını, toz şekerini ve tuzu derin bir kaba alıp kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  8. Haşhaşlı kekimiz piştikten sonra kek sıcakken şerbet ise soğuk iken şerbeti kek e gezdiriyoruz.
  9. Bu süreci tamamladıktan sonra kekimizi buzdolabına yerleştirip soğumasını bekliyoruz.
  10. Tatlımız soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi üzerine sürüyoruz.
  11. Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ♨️🍴.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Dolması
Meyveli Yoğurt Bowl
Kremalı Ispanaklı Susamlı Tavuk
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Ganajlı)
Fındıklı Tahinpare
Sup
Hdabla | © 2025 |