Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı ceviz içi
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket şekerli vanilin
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti için su ve şekeri yaklaşık 15 dakika kaynatalım hafif uzadıktan sonra bir paket şekerli vanilini ekleyelim.
- Ardından kreması için süt,nişasta ve şekeri kıvam alana kadar pişirelim akabinde şekerli vanilin ve krem şantiyi ekleyelim ve mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
- Diğer yandan keki için yumurta ve şekeri güzelce çırpıp sıvı yağ ve kabartma tozunu ekleyip yine karıştıralım.
- Hindistan cevizi, galeta unu ve ceviz kırığını da ekleyip karıştıralım.
- Sıvı yağ ile yağladığımız büyük borcama kek hamurunu dökelim .
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kek sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökelim, bu halde yaklaşık yarım saat dinlendirelim, akabinde kremasını da ekleyip 2 saat dinlenmeye bırakalım.
- Hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















