Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için tüm gereçleri karıştırıp 15 dakika kaynatıp soğumaya alın.
  2. Keki için yumurtayı şekerle 5 dakika kadar çırpıp başka materyalleri ekleyerek karıştırın.
  3. 160 derecede 30 dakika pişirin.
  4. Kreması için kremşanti hariç tüm materyalleri karıştırıp fokurdayıncaya kadar pişirin.
  5. İçine toz kremşantiyi boşaltıp blendırla çırpın.
  6. Fırından çıkan kekin üzerine soğuyan şerbeti dökün.
  7. Kek şerbetini çekince kremayı dökerek spatula yardımıyla yaydırın.
  8. Üzerine toz hindistan cevizi serperek servis edin.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yazların Vazgeçilmezi Karpuzlu Smoothie
Airfry’da Kahvaltılık Ekmekler
Sebzeli Cupra
Kütür Kütür Karışık Turşu
Fırında Patlıcan Yemeği
Muzlu Çikolatalı Kap Kek
Hdabla | © 2025 |