Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti (soğuduktan sonra eklenecek)
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremasını hazırlayın. Vanilya hariç geri kalan gereçleri tencereye alıp çırpın sonra ocağın altını açıp kıvama alana kadar pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra vanilya ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Ayrı bir kaba aktarıp üzerine değecek biçimde poşet ile kapatın ve büsbütün soğuyana kadar bekleyin. (ben geceden hazırlayıp buzdolabına koydum kıvamı daha uygun oluyor) düzgünce soğuduktan sonra krem şanti ekleyip 5-6 dakika çırpın.
- Daha sonra kekini hazırlayın.
- Katı yağla yağlanmış büyük dikdörtgen borcama aktarın.
- Üzerini düzleyip evvelce ısıtılmış 150° fansız fırına verip pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Diğer yandan karamelize şerbetini hazırlayın.
- Geniş bir tavaya şekeri döküp kısık ateşte eritin. (karıştırırken metal kaşık kullanmayın) şeker eriyip karamelize olduktan sonra suyu dökün.
- İlk anda şeker sertleşecektir lakin merak etmeyin çabucak eriyecek.
- Eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kek ve şerbet soğuduktan sonra keki ıslatın.
- Şerbetini çekince kremasını döküp yayın.
- En son üzerine hindistan cevizi serpin sonra dilimleyip süsleyip servis edin. Afiyet olsun 🌼.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















