Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi)
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patates (yaklaşık 4-5 patates)
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1’er tatlı kaşığı tuz
- Nane
- 1 çay kaşığı kimyon
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve rendenin küçük kısmından rendeliyoruz ( sakın iri kısmından rendelemeyin) suyunu yeterlice (kuru kalacak kadar) sıkıyoruz.
- Derin bir kaba alıyoruz.
- Diğer tüm materyalleri de ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Galeta unu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Elimize bir modül alıyoruz.
- Yassı olacak halde hepsine form veriyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. (eğer harç elimize yapışırsa elimizi ıslatabiliriz)
- Fazla yağını çekmesi için evvel havlu kağıt serili tabağa, gerisinde servis için uygun tabağa alıyoruz.
- Sıcak sıcak tüketeceğiniz nefis köftemiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











