Kıbrıs Köftesi

Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg kıyma
- 4 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı silme karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına nazaran artırılıp azaltılabilir)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ekmek kurusu
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Kıbrıs Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri rendenin ince gözünden rendeleyelim. Zira suyunu salması gerekiyor. Nişastası bilhassa bize lazım 😉 soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
- Sonra gereçlerimizi bir bir ekliyoruz. Kıymamızı, çekilmiş ekmeğimizi, baharatlarımızı, yumurtamızı, maydanozumuzu ve suyunu salıp sıktığımız patatesimizi birazcık yoğuruyoruz.
- Ardından patatesin suyu ve nişastasını köftemize ekleyip en az 5 dk yoğuruyoruz. Yeterlice kıvama gelen köftemizin ağzını kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen köftemizi buzdolabından çıkarıp, parmak formu verip çok da bol olmayan yağda kızartıyoruz. Servis ediyoruz. Şimdiden ellerinize sıhhat. Afiyetler olsun 💛
Kıbrıs Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




