Kıbrıs Köftesi

Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına nazaran artırılıp azaltılabilir)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ekmek kurusu
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Kıbrıs Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri rendenin ince gözünden rendeleyelim. Zira suyunu salması gerekiyor. Nişastası bilhassa bize lazım 😉 soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Sonra gereçlerimizi bir bir ekliyoruz. Kıymamızı, çekilmiş ekmeğimizi, baharatlarımızı, yumurtamızı, maydanozumuzu ve suyunu salıp sıktığımız patatesimizi birazcık yoğuruyoruz.
  3. Ardından patatesin suyu ve nişastasını köftemize ekleyip en az 5 dk yoğuruyoruz. Yeterlice kıvama gelen köftemizin ağzını kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen köftemizi buzdolabından çıkarıp, parmak formu verip çok da bol olmayan yağda kızartıyoruz. Servis ediyoruz. Şimdiden ellerinize sıhhat. Afiyetler olsun 💛

Kıbrıs Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Odun Ateşinde Pişmiş Gibi Pizza
Borcamda Cheseecake
Salatalık Sushi
En Kolay Tantuni
Pancake ( Şekersiz,Sütsüz Ve Unsuz )
Yuvarlak Borcamda Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet