Kıṣ Çorbası / Sebze Çorbası

Kıṣ Çorbası / Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaṣığı tereyağ
- 1 yemek kaṣığı sıvı yağ
- 1 yemek kașığı hafif tepeleme un
- 1 büyük kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 kol maydanoz
- 1 tatlı patates (su bardağı büyüklüğünde)
- 1 pırasanın yarımı
- 1 diṣ sarımsak
- 1 zar büyüklüğünde kereviz
- Karnabahar (miktar fotoda gözüküyor)
- Brokoli (miktar fotoda gözüküyor)
- 1 litre su
- Tuz
- Hafif karabiber (isteğe bağlı)
Kıṣ Çorbası / Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soyulan sebzeler soyulur ve öbür sebzeler ile uygunca yıkanır ve süzülür.
- 🛑sebzelerin doğrama büyüklüğü size kalmış, aslında blenderdan geçirilecek lakin zar büyüklüğünde doğramanızı tavsiye ederim, böylelikle daha çabuk piṣmesini sağlarsınız.
- Uygun bir tencereye yağlar konur, ocak ısısı ortanın bir üstü olmalı.
- Un eklenir ve karıştırarak 1 iki dakika kavrulur.
- Un kavrulduktan sonra sebzeler eklenir, karıştırılır, yavaș dikkatlice su eklenir, karıştırılır.
- Kaynamaya başladığında ocak ıssısı aza düṣürülür, üstü kapatılır ve piṣmeye bırakılır.
- Piṣme esnasında ortada karıştırılır.
- Piṣme mühleti değiṣkenlik gösterir fakat ortalama 15 dakika.
- Sebzeler uygunca yumuşadığında blenderdan geçirilerek pürüzsüz haline getirilir.
- 🛑blenderdan geçirdikten sonra kıvamı koyu ise biraz su ekleye bilirsiniz.
- Kerevizin aroması ağır olduğu için tercih etmeye bilirsiniz yahut daha az ölçüde kullanabilirsiniz.
Kıṣ Çorbası / Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

