Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi
Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı keten tohumu
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası (mısır da olabilir)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker (tatlı seviyorsanız 1 çay bardağı ek edebilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 adet büyük muz
Arası için;
- Frambuaz (isteğe bağlı)
Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muz hariç bütün materyalleri bir tencereye ekleyin.
- Orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştırın.
- Muzu bir kasede düzgünce ezin ve kaynayan muhallebiye ekleyin.
- Kısık ateşte kaynayan muhallebiye ekleyerek homojen oluncaya kadar iyice karıştırın.
- Ocağı kapantıp kaselere doldurun, bende 6 kase çıktı, ortasına meskendeki franbuazı kıymetlendirmek için ekledim isteğe bağlı sizde sevdiğiniz öteki bir meyve varsa ekleyebilirsiniz.
- Buz dolabında soğuduktan sonra üzerini istediniz üzere hindistan cevizi, fındık vb. Süsleyerek afiyetle yiyebilirsiniz 😇.
Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










