Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi

Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı keten tohumu
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası (mısır da olabilir)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker (tatlı seviyorsanız 1 çay bardağı ek edebilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet büyük muz

Arası için;

  • Frambuaz (isteğe bağlı)

Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muz hariç bütün materyalleri bir tencereye ekleyin.
  2. Orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştırın.
  3. Muzu bir kasede düzgünce ezin ve kaynayan muhallebiye ekleyin.
  4. Kısık ateşte kaynayan muhallebiye ekleyerek homojen oluncaya kadar iyice karıştırın.
  5. Ocağı kapantıp kaselere doldurun, bende 6 kase çıktı, ortasına meskendeki franbuazı kıymetlendirmek için ekledim isteğe bağlı sizde sevdiğiniz öteki bir meyve varsa ekleyebilirsiniz.
  6. Buz dolabında soğuduktan sonra üzerini istediniz üzere hindistan cevizi, fındık vb. Süsleyerek afiyetle yiyebilirsiniz 😇.

Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeği Menüsü
Cheesecake
Mahinur‘un Enfes Antep Fıstığı Ezmesi
Mangal Tadında Fırında Nefis Tavuk Kanat
Elmalı Kurabiye (Büşo Hanımın Ellerinden)
Kıyır Kıyır Mini Elmalı Turta
Hdabla | © 2025 |