Kete Tarifi

Kete Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 paket kuru maya
- 2 kg un
- 2 yemek kaşığı tuz
İç harcı için:
- 2 su ayçiçek yağı
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Açtığımız bezelere sürmek için sıvı yağ
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yapalım.Bütün materyalleri koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.
- Üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim. (not un azsa biraz daha ekleyebilirsiniz).
- İç harcı için tencereye evvel sıvı yağı koyalım.
- Sonra unu ve tuzu koyalım orta ateşte 5 dk. Karıştıralım sonra kapatalım.
- Mayalanan hamurumuzu beze yapalım.
- Üzerini örtelim 5 dk.
- Sonra bezeleri tek tek açalım.
- Açtığımız bezemize sıvı yağ sürelim ikinci bezeyide tıpkı formda açalım onun üstünüde sıvı yağ gezdirelim ve sonra iç harcı koyum rulo formunda saralım.
- Sonra uygunca açalım pişirme kağıdını fırın tepsisine koyup ketemizi koyalım.
- Sonra çatalla her tarafına bastıralım açalım.
- Sonra yumurta sarısını sürüp 200 derece fırına verelim.
(not: verdiğim pişirme mühleti bir tepsilik ben biraz fazla yaptığım için pişirme müddeti uzun sürdü. ).
Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


