Kete Tarifi

Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 paket kuru maya
  • 2 kg un
  • 2 yemek kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 2 su ayçiçek yağı
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Açtığımız bezelere sürmek için sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Kete Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru yapalım.Bütün materyalleri koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.
  2. Üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim. (not un azsa biraz daha ekleyebilirsiniz).
  3. İç harcı için tencereye evvel sıvı yağı koyalım.
  4. Sonra unu ve tuzu koyalım orta ateşte 5 dk. Karıştıralım sonra kapatalım.
  5. Mayalanan hamurumuzu beze yapalım.
  6. Üzerini örtelim 5 dk.
  7. Sonra bezeleri tek tek açalım.
  8. Açtığımız bezemize sıvı yağ sürelim ikinci bezeyide tıpkı formda açalım onun üstünüde sıvı yağ gezdirelim ve sonra iç harcı koyum rulo formunda saralım.
  9. Sonra uygunca açalım pişirme kağıdını fırın tepsisine koyup ketemizi koyalım.
  10. Sonra çatalla her tarafına bastıralım açalım.
  11. Sonra yumurta sarısını sürüp 200 derece fırına verelim.

(not: verdiğim pişirme mühleti bir tepsilik ben biraz fazla yaptığım için pişirme müddeti uzun sürdü. ).

Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Börek
Frambuazlı Cheesecake
Glutensiz Börek
Kahvaltılık Bayat Ekmek
Portakallı Kek
Cevizli Revani
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet