Kestirme Çorbası

Kestirme Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kalçalı tavuk but
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 buçuk limon suyu
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kestirme Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk butu 2 litreye yakın suda pişene kadar haşlıyoruz.
- Piştikten sonra butu çıkarıp un ,yumurta sarısı ,limon suyuyla biraz su ekleyip pürüzsüz olacak halde karıştırıp terbiye hazırlıyoruz .Eğer siz koyu kıvamlı yada daha sıvı seviyorsanız un ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Tavuk suyuna eklediğimiz terbiyeyi biraz kaynatıyoruz.
- Sonra tavuk butunu derisi hariç küçük kesimler halinde elimizle tiftikliyoruz çorbaya ekliyoruz.
- Tuzunu da ek edip un kokusu çıkana kadar 5 dakika orta ateşte kaynatıyoruz .
- Tereyağını sos tavasını ısıtıp servis sirasında çorbanın üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.
Kestirme Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

