Kestaneli Pilav

Kestaneli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 180 gram baldo pirinç (1 su bardağı)
- 100 gram kestane (istediğiniz adet kadar kullanabilirsiniz)
- 10 gram kuş üzümü(1 tatlı kaşığı)
- 10 ml zeytinyağ (1 yemek kaşığı)
- 20 gram tereyağ (1,5 yemek kaşığı)
- Yarım kuru soğan
- 10 gram çam fıstığı (1 tatlı kaşığı)
- 5 gram tuz (yarım tatlı kaşığı)
- 1 tutam karabiber
- 2,5 gram yenibahar(1 çay kaşığı)
- 2,5 gram toz şeker(1 çay kaşığı)
- 320 ml tavuk suyu(ev imali kullanırsanız 1,5 su bardağı+1 yemek kaşığı kadar)
Kestaneli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su ekleyerek en az 1 saat dinlendirin. Daha sonra yıkayıp süzün.
- Kestaneleri çizdikten sonra yumuşayana kadar suda bekletin. Yağsız tavada pişirip kabuklarını soyun.
- Kuş üzümlerini yıkayın ve ılık suda bekletin. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, tereyağını eritin ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı kavurmaya başlayın.
- Çam fıstıklarını ekleyin, renk almaya başladığında pirinçleri ek edip kavurma sürecini sürdürün. Kuş üzümlerini süzüp katın, pirinci de ek edin. Tuz, karabiber, yenibahar ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Pişmiş kestaneleri de ekleyin. Son olarak sıcak tavuk suyunu koyun ve harlı ateşte kaynayana kadar pişirin. Su kaynayınca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika kapağı kapalı formda pişmeye bırakın.
- Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dakika demlendirin. Akabinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Kestaneli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

