Kestaneli Pilav

Kestaneli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı badem (kabukları soyulmuş) yada dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 250 gram haşlanmış kestane
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su (isteğe bağlı olarak 1 bardağı tavuk suyu kullanılabilir)
  • 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)

İsteğe bağlı:

  • 1 çay kaşığı tarçın

Kestaneli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Badem kullanılacaksa 2 yemek kaşığı bademi kaynar suda 1 dakika bekletin, akabinde soğuk suya alın.
  2. Kabuklarını soyun ve bir kenara alın.
  3. Kestanelerin bombeli kısmına keskin bir bıçakla çapraz çizik atın.
  4. Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin, 2 yemek kaşığı şeker ekleyin, orta ateşte 25 dakika haşlayın.
  5. Haşlanan kestaneleri soyup yarıya kesin.
  6. Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını alın ve eritin.
  7. Yemeklik doğradığınız 2 adet soğanı ekleyip kavurmaya başlayın.
  8. Soğanlar kavrulunca soyulmuş bademleri yada dolmalık fıstığı ekleyip birkaç dakika birlikte kavurun.
  9. Daha sonra kuş üzümünü ve haşlanıp soyulmuş kestaneleri ekleyin. 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  10. Daha evvel yıkayıp 20 dakika kadar suda beklettiğiniz 2 su bardağı pirinçin suyunu süzerek tencereye alın. Pirinçleri 5 dakika kadar kavurun.
  11. Pilava lezzet vermesi için 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  12. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin (isteğe bağlı olarak bir kısmını tavuk suyu kullanabilirsiniz). Bir sefer karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
  13. Pilavı evvel harlı ateşte göz göz olana kadar, akabinde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  14. Suyunu çeken pilavın altını kapatın. Tencerenin kapağının altına havlu kağıt koyarak 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  15. Dinlenen pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. İsterseniz bu evrede 1 çay kaşığı tarçın da ek edebilirsiniz.
  16. Pilavı güzelce karıştırın ve servis yapın.Afiyet olsun!.

Kestaneli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmeyen Tiramisu
Dağılmayan Sulu Köfte
Et Wrap Tarifi | Sadece 15 Dakikada Hazırlayın! Hem Lezzetli Hem Pratik! (Videolu
Sebzeli Tavuklu Kırma Erişte (Kendi Suyu İle Çekerek Pişiyor Nefis)
Bulgur Tatlısı
Fırında Somon
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet