Kestaneli Pilav

Kestaneli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı badem (kabukları soyulmuş) yada dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 250 gram haşlanmış kestane
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su (isteğe bağlı olarak 1 bardağı tavuk suyu kullanılabilir)
- 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
İsteğe bağlı:
- 1 çay kaşığı tarçın
Kestaneli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Badem kullanılacaksa 2 yemek kaşığı bademi kaynar suda 1 dakika bekletin, akabinde soğuk suya alın.
- Kabuklarını soyun ve bir kenara alın.
- Kestanelerin bombeli kısmına keskin bir bıçakla çapraz çizik atın.
- Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin, 2 yemek kaşığı şeker ekleyin, orta ateşte 25 dakika haşlayın.
- Haşlanan kestaneleri soyup yarıya kesin.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını alın ve eritin.
- Yemeklik doğradığınız 2 adet soğanı ekleyip kavurmaya başlayın.
- Soğanlar kavrulunca soyulmuş bademleri yada dolmalık fıstığı ekleyip birkaç dakika birlikte kavurun.
- Daha sonra kuş üzümünü ve haşlanıp soyulmuş kestaneleri ekleyin. 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Daha evvel yıkayıp 20 dakika kadar suda beklettiğiniz 2 su bardağı pirinçin suyunu süzerek tencereye alın. Pirinçleri 5 dakika kadar kavurun.
- Pilava lezzet vermesi için 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin (isteğe bağlı olarak bir kısmını tavuk suyu kullanabilirsiniz). Bir sefer karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Pilavı evvel harlı ateşte göz göz olana kadar, akabinde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken pilavın altını kapatın. Tencerenin kapağının altına havlu kağıt koyarak 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
- Dinlenen pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. İsterseniz bu evrede 1 çay kaşığı tarçın da ek edebilirsiniz.
- Pilavı güzelce karıştırın ve servis yapın.Afiyet olsun!.
Kestaneli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
