Kestaneli İç Pilav

Kestaneli İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet kemiksiz tavuk but eti (bütün tavuk ile de olur)
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 1 su bardağı çiğ badem (sıcak suda bekletip kabuklarını soyalım)
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 25-30 adet kestane (15 -20 dakika haşlayalım sonra kabuklarını soyalım)
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı yeni bahar (isteğe bağlı lakin çokk yakışıyor)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Biraz tuz
- 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tavuğun sosu için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1,5 tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz (eğer toz kırmızıbiberiniz tuzlu ise tuz koymayın)
Kestaneli İç Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tavuklarımızın içine bir adet defne yaprağı ,bir çay kaşığı tane karabiber, birazcık tuz ekleyelim.
- Üzerine soğuk su ek edip güzelce pişirelim.
- Tavuklarımız pişerken üzerine çıkan köpükleri kesinlikle alalım.
- Diğer tarafta pirinçimizin üzerine biraz tuz ve sıcak su ek edip ,en az yarım saat dinlendirelim.
- Tenceremize zeytin yağımızı alalım, içerisine bademlerimizi kestaneyi ve kuşüzümünü alıp 2 dakika orta ara karıştırarak kavuralım.
- Sonra içerisine pirinçimizi alalım ve pirinç ile 5 dakika daha kavuralım.
- Sonra tuz ve baharatlarımızı ek edelim.
- Üzerine üç su bardağı sıcak tavuk suyunu ek edelim, kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
- Pilavımız pişerken haşlanan tavuklarımıza tanımdaki sos materyallerini karıştırıp güzelce altına ve üstüne sürüp ,tavuklarımızı fırınlayalım.
- Hafif üstü kızarınca fırından alalım. (çok fazla fırında tutmayalım ki kurumasın) pilavımız dinlendikten sonra servis tabağımıza aldığımız pilavımızın üzerine kızarttığımız tavuklarımızı koyalım ve yemeğimiz servise hazırdır👍 yapacaklara şimdiden afiyet olsun🤗.
🩸Not;çok farklı tarifler için sizi instagramda (@saraylitatlar)adlı sayfama bekliyorum 😊.
Kestaneli İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

