Kesme İrmik Tatlısı

Kesme İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 3 kaşık eksik irmik
- 3 kaşık nişasta
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pişirme kabınızın içine 1 litre sütü şekeri, irmiği ve nişastayı ekleyip güzelce karıştınız sonra ocağın altını açıp göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
- Üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip kalıbın içini ıslatıp tatlının yarısını dökünüz.
- Kalan tatlıya 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yavaş yavaş kalıbın içine dökünüz soğuduktan sonra buzdolabında ve en az 5 -6 saat bekletiniz.
- Kalıptan çıkarınız ben tarçın ,antep fıstığı ve narla süsledim dilediğiniz üzere süsleyiniz.