Keşkek Yatağında Kuzu İncik

Keşkek Yatağında Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler

Kuzu incik için;

  • 2 adet kuzu incik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan (dörde bölünmüş)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kısım biberiye ve kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su

Keşkek için;

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 su bardağı et suyu (gerekirse su ile desteklenebilir)
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Közlenmiş domates ve yeşil biber
  • Közlenmiş sarımsak
  • Taze aromalı otlar (size kalmış; taze fesleğen, biberiye, kekik)

Keşkek Yatağında Kuzu İncik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keşkeğin hazırlanması; aşurelik buğdayı bir gece evvelce bol suyla ıslatın. Sonraki günü suyunu süzüp tekrar yıkayın.
  2. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar et suyu ekleyin.
  3. Kısık ateşte buğdaylar güzelce yumuşayıp dağılana kadar pişirin. (yaklaşık 1-1,5 saat).
  4. Piştikten sonra içine tereyağını ve tuzunu ekleyip tahta kaşıkla yeterlice ezin.
  5. Kuzu inciğin pişirilmesi; bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Kuzu incikleri mühürleyin. ( her yüzünü 2-3 dakika kızartın).
  6. Soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin.
  7. Sıcak su ve et suyunu ek edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 1,5-2 saat pişirin. (eti kemikten ayrılacak kıvama gelene kadar).
  8. Sunum; servis tabağına hazırlamış olduğunuz keşkeği yayın. Üzerine kuzu inciri yerleştirin.
  9. Ayrı bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi ekleyip yemeğin üzerine gezdirin.
  10. Yanına közlenmiş domates, yeşil biner, sarımsak ve taze yeşil aromalı otlarla servis edin.Afiyet olsun.

Keşkek Yatağında Kuzu İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Nane Kurutma Yöntemi
Fırında Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar
Çilekli Cheescake Topları
Kahvaltılık Baharatlı Bayat Ekmek
Yufkadan Tava Pizzası
Çeşm-i Nigar Çorbası
Hdabla | © 2025 |