Kereviz Yaprağı Çorbası

Kereviz Yaprağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet kereviz yaprağı ve sapları
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Kereviz Yaprağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben yaprakları yıkayıp doğrayıp buzluğa koyuyorum, çorba yapmak istediğimde elimin altında oluyor.
  2. Soğan ,sarımsak ,havuç ,patates ,tuz ,kereviz sapları ve yapraklarını bir tencereye alıp üstüne 5-6 bardak kadar su ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Havuç yumuşayınca karışımı rondodan geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz.
  4. Ayrı bir kapta limon suyu, un ve yoğurdu güzelce karıştırıp, çorbanın suyundan alıp seyreltiyoruz.
  5. Terbiyesini yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ek ederek bir taşım kaynatıyoruz.
  6. Yoğunluğuna nazaran isteğe nazaran su ek ediyoruz.Afiyet olsun.

Kereviz Yaprağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Sebzeli Bulgur Pilavı
Antakya Kısırı
Haydari
Supangleli Tavuk Göğsü
Madam Kabak
Hdabla | © 2025 |