Kereviz Yaprağı Çorbası

Kereviz Yaprağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet kereviz yaprağı ve sapları
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Kereviz Yaprağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben yaprakları yıkayıp doğrayıp buzluğa koyuyorum, çorba yapmak istediğimde elimin altında oluyor.
- Soğan ,sarımsak ,havuç ,patates ,tuz ,kereviz sapları ve yapraklarını bir tencereye alıp üstüne 5-6 bardak kadar su ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Havuç yumuşayınca karışımı rondodan geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz.
- Ayrı bir kapta limon suyu, un ve yoğurdu güzelce karıştırıp, çorbanın suyundan alıp seyreltiyoruz.
- Terbiyesini yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ek ederek bir taşım kaynatıyoruz.
- Yoğunluğuna nazaran isteğe nazaran su ek ediyoruz.Afiyet olsun.
Kereviz Yaprağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
