Kereviz Tarator Tarifi

Kereviz Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk kereviz
- 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- Zeytinyağı
Üzeri için;
- Zeytinyağı
- 1 avuç ceviz içi
- Kırmızı toz biber
Kereviz Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kerevizi düzgünce yıkayın, kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- İsteğe bağlı sarımsakları ezin yahut rendeleyin. Ceviz içini iri modüller halinde doğrayın.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş kerevizi tavaya ekleyip yavaşça yumuşayana kadar soteleyin. Tuz ile tatlandırın.
- Sotelenmiş kerevizi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, mayonezi ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı karıştırın.
- Soğuyan kerevizi yoğurtlu karışıma ekleyin.
- Ayrı bir tavaya zeytinyağı, ceviz ve kırmızı toz biberi ekleyip 2 ila 3 dakika kavurun.
- Hazırladığınız kereviz taratoru servis tabağına alın ve üzerine kavurduğunuz cevizleri ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun!
İpuçları:Kerevizin kararmasını önlemek için rendeledikten sonra üzerine limon suyu gezdirebilirsiniz. Taratoru buzdolabında bir müddet dinlendirerek lezzetinin daha uygun oturmasını sağlayabilirsiniz.
Kereviz Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








