Kereviz Tarator Tarifi

Kereviz Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk kereviz
  • 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • 1 avuç ceviz içi
  • Kırmızı toz biber

Kereviz Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizi düzgünce yıkayın, kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  2. İsteğe bağlı sarımsakları ezin yahut rendeleyin. Ceviz içini iri modüller halinde doğrayın.
  3. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş kerevizi tavaya ekleyip yavaşça yumuşayana kadar soteleyin. Tuz ile tatlandırın.
  4. Sotelenmiş kerevizi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, mayonezi ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı karıştırın.
  6. Soğuyan kerevizi yoğurtlu karışıma ekleyin.
  7. Ayrı bir tavaya zeytinyağı, ceviz ve kırmızı toz biberi ekleyip 2 ila 3 dakika kavurun.
  8. Hazırladığınız kereviz taratoru servis tabağına alın ve üzerine kavurduğunuz cevizleri ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

İpuçları:Kerevizin kararmasını önlemek için rendeledikten sonra üzerine limon suyu gezdirebilirsiniz. Taratoru buzdolabında bir müddet dinlendirerek lezzetinin daha uygun oturmasını sağlayabilirsiniz.

Kereviz Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Şehriye Çorbası
Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi
Nohut Köftesi (Falafel)
Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Mutlaka Deneyin)
Ramazan Simiti
Haşhaşlı Kalburabastı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet