Kereviz Salatası

Kereviz Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk kereviz
  • 1 adet büyük havuç
  • Yarım kg yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir avuç ceviz
  • 4.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • Tuz

Kereviz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurt,mayonez derin bir kaba koyulur uygunca çırpılır.
  2. Sarımsaklar az tuzla güzelce dövülerek yoğurda eklenerek karıştırılır.
  3. Kerevizin kabuğu bıçakla soyulup iri yerinden rendelenir.
  4. Bekletilmeden yoğurdun içine karıştırılır ki kararmasın.
  5. Havuç soyulup rendelenir yoğurda eklenir karıştırılır.
  6. Maydanoz ince doğranıp karışıma eklenip karıştırılır.
  7. Küçük tavaya zeytinyağı dökülür ocaga alınır.
  8. İçine iri parçalanmış cevizler atılıp 1 dk sotelenir.
  9. Kırmızı pul biber eklenip karıştırılır yoğurtlu kerevizin üzerine gezdirilir.

Afiyetler olsun sağlıcakla kalın.

Kereviz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Fırın Mücver
Kolay Fındıklı Şerbetli Tatlı Tarifi
El Açması Ispanaklı Börek
Kremalı Sebze Çorbası ️
Ton Balıklı Patates Salatası
Tadına Doyum Olmayan Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |