Kereviz Dolması

Kereviz Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kereviz
- 1 çay bardağı garnitür
- 50 gram kuzu eti
- 2 adet mantar
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 fincan zeytinyağı
- Bir tutam dereotu
Kereviz Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kerevizleri soyup ikiye bölelim. İçlerini oyalım.
- Hem çıkardığımız içleri ve kerevizleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Eti kavuralım.
- İnce dogranmış mantar ve biberi de ete ek edip kavuralım.
- Baharatları tuzuda ek edip et yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Garnitürü ve kereviz içlerini zeytinyağıyla kavuralım.
- Haşlanan kerevizleri servis tabağına alalım.
- İçine evvel garnitür koyalım.
- Garnitürün üstünede et soteden koyalım.
- Dereotuyla süsleyelim.
Kereviz Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


