Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Orta uzunluk kereviz
- Orta uzunluk soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- Yağ
- Tuz
- Karabiber
- Sıcak su
Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün zerzevatları çok küçültmeden doğrayalım.
- Soğanları yağda yumuşayana kadar kavuralım.
- Kerevizleri üzerine ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
- 2 yemek kaşığı unu ek edip un kokusunun çıkmasına yakın havuç ve patatesi de ekleyelim.
- 5 dakika bu biçimde bütün zerzevatları kavuralım.
- Daha sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Yaklaşık 30 dakikada sebzeler yumuşamış olacaktır.
- Yumuşayan zerzevatları blenderlayalım.
- Üzerine tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatabiliriz.
- Servis esnasında üzerine tereyağ pul biber sosu ekleyip daha da lezzetlendirebiliriz.
- Çorbamızın kıvamı durdukça yoğunlaşacaktır. Üzerine sıcak su eklemesi yapıp kıvamını açabilirsiniz.
Kereviz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







