Kerebiç Tatlısı

Kerebiç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak tereyağ yahut margarin
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı ince kıyım ceviz içi
- 1 çay kaşığı silme tarçın kaşık dolu olmasın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke (elma üzüm farketmez)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Kerebiç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şerbet kaynara çıksın orta ateşte 15 dk kaynatıp limon suyunu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Tatlı hamuru için un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri elimizle karıştırıyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan cevizden az büyük modüller koparıp kerebiç kalıbı yardımıyla şekillendirip tepsiye dizelim.
- Kerebiç kalıbı yoksa bıçakla üzerine kesikler atıp şekillendirebilirsiz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
- Tatlınız fırından alıp birinci sıcağını atsın iki dakika kadar dursun soğuk şerbeti üzerine dökelim.
- Tatlımızın üzerini bir tepsi ile kapatıp şerbeti çekmesini sağlayalım. Şerbetini çekince tepsiyi kaldırıp soğumaya bırakalım. Servise hazır. Afiyet olsun 🙂.
Kerebiç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







