Kerebiç

Kerebiç Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram erimis ılımış margarin
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1su bardağı toz şeker

İç harcı için;

  • 400 gram ceviz içi küçültülmüş
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ

Kerebiç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç için gereken tüm materyal bir kasede karıştırılır bir kenara alınır.
  2. Hamur için gerekli tüm gereç karıştırıp yoğurulur.
  3. Hamurdan 40 gram bezeler hazırlanır. Bezeler biraz üzerine basıp açılır ve kalıba yerleştirilir ortasına iç harç konur ve kenardaki hamur birleştirilir, üzerine biraz bastırılır ki kalıbın biçimini alsın sonra sert bir halde aksi çevrilip vurulur, kalıptan çıkarılır tepsiye aralıklı dizilir bir ölçü kabaracak zira.
  4. 170 derece evvelden ısınmış fırında kızarana dek pişirilir. Soğuyunca istenirse pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyetle ve sevgiyle kalın.

Kerebiç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damağınızda İz Bırakacak Enfes Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ballı Soğuk Kahve
Renkli Tavuklu Fırın Patates Salatası
Katmer Tarifi Tel Tel
Kedi Dili Tatlı
Arnavut Ciğeri
Hdabla | © 2025 |