Kepse Pilavı (Orijinal Tarif)

Kepse Pilavı (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk budu
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet kuru soğan jülyen doğranmış
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet domates kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı kepse baharatı
- 1 tatlı kaşığı köri baharatı
- 1 çay bardağı zerdeçal
- 1 adet acı biber
- 3 adet kuru limon
- 3 adet defne yaprağı
- 1 çubuk tarçın
- 5-6 tane karanfil
- 5-6 tane kakule
- 5-6 tane karabiber tane
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
Kepse Pilavı (Orijinal Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içine zeytinyağ koyalım ve soğanları ek edelim ve kavuralım, 5 dakika yeterlice kavuralım.
- Sonra üzerine tüm biberi, defne yaprağı ,kuru limon, karabiber ,karanfil, kakule ve tarçın ek edip ve karıştıralım.
- 3 dakika daha kavuralım .
- Sonra kepse baharatı köri ve zerdeçal ekleyelim ve 1 dakika daha kavuruyoruz.
- Ezilmiş sarımsağı da ekleyip karıştırıyoruz .
- Tavuğumuzu da ekleyip ve kavuralım.
- 5 dakika sonrasında doğramış domatesleri ve domates salçasını ek ediyoruz karıştıralım ve üzerine kuru üzüm da ekleyelim ve tuz karıştıralım ve kapağını kapatalım.
- 15 dakika kısık ateşte pişsin orta ara karıştıralım.
- 15 dakika sonra kaynar su dökelim üzerine kaynasın tavuklar yaklaşık 25 dakika daha pişirdim.
- Tavuk piştikten sonra bir fırın tepsisine alalım, ben üzerini ketçap ve biraz köri baharatı ile karıştırıp fırçayla ve tavuklara sürüp fırına atım .
- Şimdi pirinçi tavuk suyun içine koyalım ve karıştıralım ve denetim edelim su eksik olursa biraz daha su ekleyelim ben ekledim.
- Sonra karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim, piştikten sonra pilavı servis tabağına ya da kayık tabağa koyalım ve üzerine tavukları da koyalım ve afiyet olsun 🌼.
Kepse Pilavı (Orijinal Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









