Kenger Yogurtlaması

Kenger Yogurtlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kenger

Kızartmak için;

  • 2 su bardak sıvı yağ

Haşlamak için

  • 2 litre kaynar su

Bulamamak için;

  • 4 adet yumurta

Üzeri için;

  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kenger Yogurtlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kengeri haşlıyoruz biraz soğuyunca süzüp yumurtaya bulayıp, kızartıyoruz.
  2. Kızaran kengeri soğuyunca üzeri için sarımsağı yoğurdu ve tuzu karıştırıp üzerine döküyoruz.
  3. Ardından kızgın ateşte yağı kızdırıp salçayı kavuruyoruz kengerin üzerine döküyoruz.
  4. En son da pul biberi üzerine atıyoruz. Afiyet olsun.

Kenger Yogurtlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğum Günü Menüsü
Beyaz Çikolatalı Browni
Bardakta Kek (Tam Kıvamında)
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu
Fırında Soslu Tavuk Göğsü
Peynirli Salamlı Börek Tarifim
Hdabla | © 2025 |