Kendini Kuruvasan Sanan Börek

Kendini Kuruvasan Sanan Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
Sos için;
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı su yahut soda
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çimdik tuz
Yufkaların ortasına serpiştirmek için;
- 3 kaşık nişasta
İçine;
- Peynir (istediğiniz bir gereç koyabilirsiniz)
Kendini Kuruvasan Sanan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapılış 1 tereyağı eritelim sos materyallerini karıştıralım.
- 2 yufkanın birisini serelim sos materyalini gezdirelim her yerine yayalım nişasta serpiştirelim 2. yufkayıda onun üzerine serelim.
- Aynı süreci 2. yufkayada yapalım. 3. yufkayı’da üzerine serelim sos gerecini yeterlice yayalım 3. Yufkanın üzerine nişasta serpmiyoruz, yufkayı 8 bölüyoruz peyniri koyup gevşek gevşek sarıyoruz.
- Sonra buzluğa kaldırıp istediğimiz vakit çıkartabilirsiniz. Böreklerimizi buzluktan çıkartınca suya tutup tepsiye dizelim kalan sos materyalini çokça sürelim fırına verelim.
- Fan ayarında 170 derece pişirelim üzeri kızarınca 150 derecede pişirelim.
Kendini Kuruvasan Sanan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












