Kendi Sosunla Pişen Kek

Kendi Sosunla Pişen Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • Damla çikolata

Sosu;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı terayağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao

Kendi Sosunla Pişen Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sosumuzu pişiriyoruz ve kenarda ılımaya bırakıyoruz.
  2. Yumurta ve şekerimizi köpük üzere olana kadar çırpıyoruz.
  3. Süt, sıvı yağ ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. En son un, kabartma tozu, vanilin ekleyip çırpıyoruz.
  5. Kek kalıbımızı yağlayıp harcımızı döküyoruz sonra da ılıyan sosumuzu da üstüne döküyoruz.
  6. Önceden ısıttığımız fırında fansız ayarda pişiriyoruz 180 derecede pişiriyoruz.
  7. İçinde akışkan bir sosu olmuş oluyor. Afiyet olsun 😋.

Kendi Sosunla Pişen Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası
Muhacir Paçası
Zeytinli Cevizli Ciabatta Ekmek (Yoğurulmadan)
Yedikçe Yiyeceğiniz Ton Balıklı Sandviç
Pratik Çiğ Köfte (Robotta)
Hamsi Tava
Hdabla | © 2024 |