Kendi Sosunda Tek Tencere Makarna

Kendi Sosunda Tek Tencere Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk soğanın yarısı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates rendelenmiş
  • 1 paket krema
  • 6-7 kısım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • 1.5 su bardağı makarna
  • 2 su bardağı sıcak su

Kendi Sosunda Tek Tencere Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yemeklik doğrayalım doğradığımız soğan ve sarımsağı rengi değişene kadar kavuralım.
  2. Soğan kavrulurken rendelediğimiz domatesi ve salçayı tencereye ekleyelim ve domatesler ölene kadar pişirelim. ( ben 1-2 yemek kaşığı sıcak su ile salçayı tencere içinde biraz yumuşattım).
  3. Domatesler düzgünce öldükten sonra kremasını ekleyip 1 dakika kadar pişirdikten sonra makarnaları ekleyip karıştıralım.
  4. Makarnalar 10 dk içinde pişmiş olacaktır ocağın altını kapatıp doğradığımız maydanozları ekleyip kapağı kapatalım bir mühlet buharda kalsın sonra tekrar bi karıştıralım ki maydanozlar da çok çiğ çiğ ağza gelmesin.
  5. Makarnanın her hali üzere bu hali de çok hoş oldu, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🌸.

Kendi Sosunda Tek Tencere Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şip Şak Şekerpare
Çörek Tarifi
Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek)
Ev Yapımı Kayısı Suyu
Meyve Suyu
İçli Köfte Lezzet Garantili
Hdabla | © 2025 |