Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi)

Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500-600 gram kemikli et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 3 su bardağı sıcak su

Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavayı ocağa alıp altını açıyoruz.
  2. Tava ısınınca kemikli etlerimizi mühürlüyoruz.
  3. Mühürleme süreci bitince tavadan alıyoruz.
  4. Soğan ve sarımsakları doğrayıp yağda kavuruyoruz.
  5. Salçayı ekleyip, az bi kaynar su ile açıyoruz.
  6. Salça kokusu gidene kadar kavurup etleri ekliyoruz.
  7. Kaynamış olan suyu tenceremize ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  8. Kısık ateşte 2-2,5 saat pişiriyoruz.
  9. Arada suyunu denetim edip, azaldıkça kaynar su ekliyoruz.
  10. Etlerimiz lokum kıvamında pişince tuz ve baharatını ekleyip altını kapatıyoruz.
  11. Kısık ateşte uzun uzun pişen bu tanımın lezzeti damaklara kazınıyor! şimdiden afiyet olsun! 🌷.

Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumlu Yaş Pasta
İftar Masası 2
1 Yumurta İle 8 Kase Krem Karamel
Hamur Kızartması
Çikolata Soslu Tiramisu Pasta
Limonata
Hdabla | © 2025 |