Kemalpaşa Peynir Tatlısı

Kemalpaşa Peynir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa peynir tatlısı
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 5 ml limon suyu
- 2 dilim limon
Sunum için:
- Kaymak
- Tahin
- Fıstık tozu
Kemalpaşa Peynir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için yaygın tencereye suyu ve toz şekeri alın.
- Şeker eriyene kadar orta ara karıştırarak ısıtın.
- Limon suyunu da ekleyerek 2 dilim limon ekleyin 1-2 dakika daha karıştırın.
- Şerbet kaynamaya başladığı vakit içerisine hazır olan kemalpaşa tatlısını dökün.
- Ara orta nazikçe alt üst yaparak, 15-20 dakika şerbeti çekinceye kadar pişirin.
- Kemalpaşa tatlıları şerbetini güzelce çekip yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve geniş bir servis tabağına alarak soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra tatlıları porsiyonluk servis tabaklarına alın, üzerlerine birer kaşık kaymak ekleyin ve bir tatlı kaşığı yardımıyla tahin dökün, kavrulmuş fındık kırığı serperek servis edin.
Afiyet olsun 👩🏻🍳.
Not – Bursa’da taze taze yapılır bu paketlerde satılır.
Çok kuru çok sert marketlerde satılan kemalpaşa için paketin gerisinde bulunan tanımları denemelisiniz.
Kemalpaşa Peynir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



