Kemalpaşa Peynir Tatlısı

Kemalpaşa Peynir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kemalpaşa peynir tatlısı
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5 ml limon suyu
  • 2 dilim limon

Sunum için:

  • Kaymak
  • Tahin
  • Fıstık tozu

Kemalpaşa Peynir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için yaygın tencereye suyu ve toz şekeri alın.
  2. Şeker eriyene kadar orta ara karıştırarak ısıtın.
  3. Limon suyunu da ekleyerek 2 dilim limon ekleyin 1-2 dakika daha karıştırın.
  4. Şerbet kaynamaya başladığı vakit içerisine hazır olan kemalpaşa tatlısını dökün.
  5. Ara orta nazikçe alt üst yaparak, 15-20 dakika şerbeti çekinceye kadar pişirin.
  6. Kemalpaşa tatlıları şerbetini güzelce çekip yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve geniş bir servis tabağına alarak soğumaya bırakın.
  7. Soğuduktan sonra tatlıları porsiyonluk servis tabaklarına alın, üzerlerine birer kaşık kaymak ekleyin ve bir tatlı kaşığı yardımıyla tahin dökün, kavrulmuş fındık kırığı serperek servis edin.

Afiyet olsun 👩🏻‍🍳.

Not – Bursa’da taze taze yapılır bu paketlerde satılır.

Çok kuru çok sert marketlerde satılan kemalpaşa için paketin gerisinde bulunan tanımları denemelisiniz.

Kemalpaşa Peynir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Gevrekli Kurabiye
Fırın Poşetinde Tavuk
Bebeklere Balık
2 Yumurta İle Pandispanya Tatifi (Videolu)
Lezzetli mi Lezzetli Biber Sosu Yanında Plantain Muzu
Kırmızı Mercimekli Pancar Çorbası (Hem Rengi Hem Vitamini Süper)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet