Kemalpaşa Çorbası

Kemalpaşa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram et
- 1 litre et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Kemalpaşa Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti düdüklüde kaynattıktan sonra etleri içinden alıyoruz.
- Et suyu kaynamaya devam ediyor.
- Unu biraz yağ ile farklı bir tavada kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz unu kaynayan et suyunun içine atalım biraz karıştıralım.
- Unda topaklanma olacağı için blenderdan geçirelim.
- Bir kaseye 1 yumurta 1 orta limon sıkarak çırpalım.
- Kaynamaya devam eden çorbanın içine karıştırarak yavaş yavaş dökelim.
- 1 çay kaşığı tuz ekleyelim.
- Tercihe bağlı içine et karıştırmak isterseniz ek edebilirsiniz.
- 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim pul biberi de ekleyerek çorbaya ek edelim.
Afiyet olsun.
Kemalpaşa Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











