(Kemal Paşa Tatlısı)
(Kemal Paşa Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram mmozeralla peyniri tuzsuz
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 buçuk su bardağı un (kontrollü)
- Çay kaşığının ucunda tuz
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker (bardak ölçüsü 200 ml)
- 6 su bardağı su
- Yarım limon
(Kemal Paşa Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için uygun bir tencereye şekeri ve suyu koyunuz kaynadıktan sonra yarım limon ekleyip 5 dakika daha orta ateşte kaynayınız.
- Yoğurma kabınızın içine peyniri ,yumurtayı, kemiği unu, ,,tuzu ve kabartma tozunu koyup hafif elle yapışan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Elinizi yağa batırıp, ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayınız ben borcama koydum fakat biraz küçük geldi. Onun için siz fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz ve tepsiye diziniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
- Şerbeti için uygun bir tencereye şekeri ve suyu koyunuz kaynadıktan sonra yarım limon ekleyip 5 dakika daha orta ateşte kaynatınız.
- Kaynayan şerbete pişen tatlıları şerbeti âlâ çekmesi için kürdan yardımı ile deliniz bekletmeden içine atıp 1 dakika kadar bekletip çıkarıp tepsiye diziniz.
- Tatlınızı 1-2 saat dinlendirdikten sonra artan soğuk şerbeti tatlınızın üzerine dökünüz 1 saat kadarda şerbette bekletiniz ister benim üzere şam fıstığı ile yahut kremşanti ile dilediğiniz üzere süsleyip, servis yapınız.
(Kemal Paşa Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















